Je kan champignons op verschillende manieren eten, je kan ze bakken, soep van maken en nog veel meer. Maar pas op!!!! somige champignons kun je niet eten, dus pluk ze niet uit het bos. Koop ze gewoon in de winkel.
Hier is een recept :
Met groenten gevulde champignons
Ingrediƫnten :
Porties: 4
· 24 grote champignons of 12 portobello's, zonder
steeltjes
· 2 theel. plantaardige olie
· 1 ui, fijngesneden
· 3 tenen knoflook, fijngesneden
· 1 wortel, kleingesneden
· 1 rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
· 1¼ dl kippenbouillon
· ½ theel. gedroogde oregano
· 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
· 2 eetl. fijngesneden peterselie
Bereidingswijze :
Voorbereiding: 20 minuten |
Bereiding: 20 minuten
1.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Blancheer de paddestoelenhoeden 2 min. in een pan met kokend water. Laat ze
uitlekken op keukenpapier.
2.
Verhit de olie in een grote
koekenpan op matig vuur en bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg daarna de
wortel en paprika toe en bak ze 4 min. mee. Voeg hierna de bouillon en oregano
toe en laat de groenten nog 4 min. zachtjes pruttelen. Neem de groenten van het
vuur en schep de kaas en peterselie erdoor.
3.
Vul de paddestoelenhoeden met het mengsel. Leg ze op
een bakplaat en bak ze zo 10 min. in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten