Eten

Eten
Je kan champignons op verschillende manieren eten, je kan ze bakken, soep van maken en nog veel meer. Maar pas op!!!! somige champignons kun je niet eten, dus pluk ze niet uit het bos. Koop ze gewoon in de winkel.
Hier is een recept :

Met groenten gevulde champignons

Ingrediƫnten :
Porties: 4
Met groenten gevulde champignons
· 24 grote champignons of 12 portobello's, zonder steeltjes
· 2 theel. plantaardige olie
· 1 ui, fijngesneden
· 3 tenen knoflook, fijngesneden
· 1 wortel, kleingesneden
· 1 rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
· 1¼ dl kippenbouillon
· ½ theel. gedroogde oregano
· 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
· 2 eetl. fijngesneden peterselie

Bereidingswijze :

 

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten

1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de paddestoelenhoeden 2 min. in een pan met kokend water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2.
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg daarna de wortel en paprika toe en bak ze 4 min. mee. Voeg hierna de bouillon en oregano toe en laat de groenten nog 4 min. zachtjes pruttelen. Neem de groenten van het vuur en schep de kaas en peterselie erdoor.
3.
Vul de paddestoelenhoeden met het mengsel. Leg ze op een bakplaat en bak ze zo 10 min. in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten